Welke ijsjeseter ben jij?
🍦“Je interesse verliezen eenmaal je doorhebt hoe iets werkt”
🍦”De ene opleiding na de andere volgen wegens een onstilbare leerhonger”
🍦”Blijven zoeken naar je ‘ware passie’ maar die niet vinden”
🍦”Telkens weer van 0 beginnen en dus niets opbouwen”
🍦”Altijd zien hoe de dingen beter kunnen”
OMG, het leek wel alsof Silvia De Rom het gisteravond over mij had! The story of my life! 😅 Een privé-sessie was het echter niet gisteren in het YourCoach Café, wel een lezing over creatieve generalisten. Een clubke mensen waar ik en zoveel anderen (die het vaak gewoon nog niet weten) toe behoren. Jij misschien ook?
Voor wie er nog nooit van gehoord heeft: creatieve generalisten zijn mensen met een grote behoefte aan variatie en een breed interesseveld. Niet per se creatief, maar vaak wel. En ze komen in alle soorten en maten. Er zijn er die hun interesses gelijktijdig beleven als een soort van jongleur, en anderen die dit liever serieel doen. Of generalisten die graag in de breedte gaan, en anderen die liever in de diepte gaan.
Bekijk het als ijsjes. Sommige mensen verkiezen heel hun leven 1 smaak. Vanille bijvoorbeeld. Of augurkensorbet. 🤷♀️ Dat zijn de specialisten in deze wereld. Niets mis mee, die hebben we even hard nodig. Maar generalisten hebben nu eenmaal graag meerdere smaakskes. Soms afwisselend: nu eens aardbei, dan weer pistache, daarna citroen. Soms allemaal tegelijk in 1 kleurrijke bol vol sprinkels, slagroom en een parasolleke erbovenop. 🍦⛱
Zelf heb ik lang gezocht heb naar die ene eclectische bol waarin al mijn interesses zouden samenkomen, maar gaandeweg ben ik gaan beseffen dat die misschien wel niet bestaat. Net zo min als 1 passie. Of 1 why. In elke job die ik doe, zullen er altijd kanten van mezelf zijn die niet of te weinig aan bod komen. And that’s fine. Want combineren en afwisselen lost veel op. 🤗
Met mijn freelance jobs als aardbei, mijn nieuw coachingaanbod als pistache en het schrijven van deze blogjes als citroen. Om er enkele te noemen. 😉 Maar pin me er niet op vast. Want binnenkort moeten er ongetwijfeld weer nieuwe smaakskes geproefd worden!